fredag 13 september 2019

Vecka 38, 16-20 september

Veckan som varit
Vecka 37 har spenderats i lekparken utom fredag eftermiddag då korvgrillning i Skolskogen stod på schemat.

Vårt värdegrundsarbete
Vi arbetar med värdegrund och fokuserar på "Att vara en bra kompis". Vi har tittat på klipp om vänskap från UR skola och utifrån dessa haft samtal i grupp om vad man kan göra för att vara en bra kompis. Eleverna var väldigt engagerade och många bra samtal följde.

Samarbetsövningarna har fallit väl ut och det fungera bra att ha grupperna uppdelade men på samma ställe.

I grupp 1 har vi utöver detta påbörjat enskilda samtal om vilka kompisar man har och kanske skulle vilja ha. Detta för att kartlägga gruppen - är det någon som känner sig ensam, behöver vi tänka om när vi delar in i grupper och så vidare. I dessa samtal passar vi på att fråga hur de trivs på fritids och vad de skulle vilja göra. Vi kommer att ha liknande samtal i grupp 2.

Lekparken lämpar sig väl när vi jobbar på detta sätt, vi kan gå in och titta på klipp, vi kan vara i idrottssalen, nere på ängen eller pyssla på bordet i lekparken. Därför blir vi kvar där några veckor framöver (utom på fredagar då det blir mys i skolskogen).

Elevernas egna regler
Utöver det har vi arbetat mycket med regler. Hur vill eleverna ha det när de är på fritids? Vilka regler kan alla ställa upp på? På så sätt får eleverna ökat inflytande och tanken är också att det blir enklare att följa det man själv varit med att bestämma.

Glöm inte att skicka nya schema
Nu när skoltiderna är ändrade kan du behöva ändra tiderna på fritids. Du kan gå in länken och göra detta.

Nytt schema - länk till kommunens hemsida

Kontakt till personalen på Utefritids
Behöver du kontakta oss gör du det antingen per sms eller samtal. Vi kommer att läsa dessa efter 13.15 varje dag. Grupp 1 består av samtliga 1:or och vissa 2:or (eleverna vet själva).

Att leka med en kompis
Vi vill påminna om att, i de fall ditt barn ska gå hem med en kompis, vill vi veta detta innan via sms eller medskickad lapp. Vi har tyvärr inte möjlighet att ringa upp vårdnadshavarna och fråga.

Vecka 38
Som sagt, vi kommer att vara i lekparken vid skolan mån-torsdag och sedan gå till skolskogen på fredagen. På tisdag är det studiedag och det blir fritidsverksamhet hela dagen för de elever som är på plats.Vi tänkte använda förmiddagen till att pyssla med material från skogen och att se en film. På eftermiddagen är vi ute som vanligt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar